Тапиока Скроб

Тапиока Скроб

210,00 ден

Availability: На залиха

Тапиока Скроб 500 гр.

Состав : скроб од Тапиока

Тапиоката е скроб добиен од коренoт на растението Касава, по потекло од Бразил. Брашното од тапиока дава најдобри резултати во комбинација со други брашна без глутен, за врзување и подобрување на структурата на печивата. Поради својата исклучително мазна и фина текстура, се користи за згуснување на сосови, супи, пудинзи, кремови, филови…

Shopping Cart
tapioka skrobТапиока Скроб
210,00 ден

Availability: На залиха