Леб без Глутен – готов за 30 минути

Едноставен за подготовка но пред се вкусен леб без глутен.

Во недостаток на време за подготовка на леб еве еден рецепт кој ќе ви заштеди време но сепак ќе добиете одлични резултати.

Овој рецепт е посебно препорачлив за почетници во исхраната без глутен.


⏱Време на подготовка : 30 минути


Потребни Состојки

Брашно без глутен

Начин на подготовка

Најпрво се ставаат сувите состојки и добро се промешуваат. Потоа се додава јогуртот и маслото и се замесува со рака или миксер. Се истура во калап за печење и со намрсени раце се формира леб.

Се печи 25 до 30 минути (зависно од рерната) на температура од 180 степени.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Shopping Cart