Леб без Глутен – готов за 30 минути

Едноставен за подготовка но пред се вкусен леб без глутен.
Во недостаток на време за подготовка на леб еве еден рецепт кој ќе ви заштеди време но сепак ќе добиете одлични резултати.
Овој рецепт е посебно препорачлив за почетници во исхраната без глутен.
⏱Време на подготовка : 30 минути
Потребни Состојки
- 250 гр брашно Сенза
- 250 гр брашно Микс Премиум
- 400-450 мл јогурт (зависно од густината)
- 40 мл масло
- 1 прашок за пециво
Начин на подготовка
Најпрво се ставаат сувите состојки и добро се промешуваат. Потоа се додава јогуртот и маслото и се замесува со рака или миксер. Се истура во калап за печење и со намрсени раце се формира леб.
Се печи 25 до 30 минути (зависно од рерната) на температура од 180 степени.
Добар апетит 💖