Одличен Рецепт За Леб Без Глутен

Рецепт За Леб Без Глутен, лесен за подготовка воздушест и мек.

Својата мекост ја држи и повеќе од 2 дена.

Комбинацијата на овие три брашна е совршена.

Вкусно и здраво лебче кое секојдневно е на нашата трпеза.


⏱Време на подготовка : 90 минути


Потребни состојки

Тесто

Начин на подготовка

Во сад се ставаат водата, сувиот квасец и шеќерот. Го оставаме квасецот да нарасни 5 до 10 мин. Потоа се додаваат брашната и солта. Се мати со миксер 15 минути и пред крај на матењето се додава зејтин. Калапот за печење или тенџере покриено со хартија за печење се загрева кратко во рерна, се истура тестото и се остава да кисни. Во меѓувреме се загрева рерната на 220 степени. Печете 20 минути на 220 степени а потоа уште дваесетина минути на 200 степени.

Добар апетит 💖

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Shopping Cart